• $page['title']
  • $page['title']

VINAŘSTVÍ

TYP VÍNA

ODRŮDA

CENA

Cape Point Vineyards

Exkluzivní bílá vína z těsné blízkosti Atlantiku

Vinice vinařství Cape Point se nachází na jihu poloostrova, v jižní Peninsule, pouhých 23 km od Kapského Města. Unikátní pozice je velmi důležitá pro přirozenou svěžest a mineralitu vín, která je velmi typická pro vína z okolí oceánů. Z restaurace Cape Point máte možnost sledovat jak hory za vinařstvím, tak úchvatný západ slunce nad Atlantickým oceánem.

Vinice jsou vysázeny v těsné blízkosti Atlantického oceánu, nedaleko od nejjižnějšího cípu Jihoafrické republiky. Studený proud vzduchu od Atlantiku funguje jako určitý typ „klimatizace pro vinici“ a silné sluneční paprsky dodávají hroznům dostatek energie pro perfektní vyzrálost.

Vinařství Cape Point Vineyards se specializuje na produkci exkluzivních bílých vín. Výroba se zaměřuje na odrůdy Sauvignon Blanc, Semillon a Chardonnay.

Za posledních osm let bylo vinařství oceněno významnými trofejemi na vinařských soutěžích. Získalo 12x pět hvězd (nejvyšší ocenění) v nejslavnější ročence jihoafrických vín jménem Platters guide. V roce 2008 se vinařství podařilo získat cenu pro nejúspěšnější vinařství taktéž v Platters guide. Robert Parker ve své ročence body při hodnocení vín také nešetřil a udělil vínům Isliedh 2012 a Sauvignon Blanc Reserve 2012 úctyhodných 93 bodů.

Cape Point Vineyards se specializuje na produkci exkluzivních bílých vín. Výroba se zaměřuje na odrůdy Sauvignon Blanc, Semillon a Chardonnay.

Vinařství pracuje velmi přírodně, bez aditiv, chemikálii a nepříjemných manipulacím pro finální produkt, tudíž excelentní víno. Vinařství je postaveno gravitačně, tudíž hlavní vinař Duncan Savage nemusí víno nijak násilně přečerpávat. Ve sklepě jsou vidět naprosto tradiční technologie, které používali naši dávní předchůdci pro výrobu vín, např. smaltované amfory. Vína jsou fermentována přírodně, bez použití selektovaných kvasinek. Pro zrání vín se používají větší dubové sudy o objemu 500l.

Duncan Savage si zakládá na přírodních postupech výroby vína a využívá do dnes starý gravitační způsob přečerpávání vinného moštu i vína samotného.